Bli Good Jobbare

Varför ska jag vara med i Passalens Good Job?

Att spara ihop tillräckligt mycket pengar för att åka på sin drömresa eller köpa årskortet till favoritlagets alla matcher kan ta lång tid. Då kan det vara bra att kunna extrajobba under en period.

Good Job ger dig möjlighet att tjäna lite extra pengar. Du kommer att ha med dig en Stöttare från Passalen. Stöttaren är med dig så länge du behöver och hjälper till på arbetsplatsen. Men du måste kunna ta dig till och från jobbet själv.

Vad får jag göra då?

Det beror på vad uppdragsgivarna behöver hjälp med. Kanske kan det vara en hyllplans-supervisor som ska hålla ordning bland matvarorna i en butik. Eller en Mood manager som serverar fikat och håller ordning på besökarna under ett evenemang eller konferens. Genom Good Job söker du bara de jobb som passar dig och som du verkligen vill ha.

Good Job är aldrig ett heltidsjobb utan bara några timmar i veckan eller kanske bara ett tillfälle. Du som har daglig verksamhet eller går i skolan kan välja att jobba bara på eftermiddagar eller helger.

kopieringsrum

Fylla på papper och hålla ordning.

mood manager

Var med och serva besökare och kunder på evenemang eller konferenser.

lamineringen

Ibland behövs det hjälp med ackrediteringar för evenemang, konferenser m.m.

hunden

Hinner du inte alltid att gå ut med kontorshunden under jobbtid?

Så funkar det

För att kunna söka ett jobb genom Good Job måste du ha ett bankkonto, kunna ta dig till och från jobbet själv, komma i tid och kunna utföra dina arbetsuppgifter.

Har du ledsagare eller assistent ska denne vara med.

1

Bli medlem i Passalen

För att få tillgång till allt som Passalen erbjuder och vara försäkrad under arbeten och aktiviteter måste du bli medlem i föreningen. Det är gratis och du kan när som helst säga upp ditt medlemskap. Du blir medlem genom att följa instruktionerna på Passalens hemsida

Eller titta på filmen för veta hur du ska göra:

 

2Skaffa Passalen-appen

Ladda ner Passalen-appen som du hittar i App Store eller Google Play. I den finns både Göra.nu och Good Job. I Göra.nu kan du välja mellan olika fritidsaktiviteter att vara med på och i Good Job hittar du annonser för extrajobb. Appen ser ut så här:

3

Registrera dig och skriv ditt CV

När du har skapat ett konto i appen väljer du Good Job genom att klicka på ikonen. När du kommit så långt är det dags att fylla i ditt CV, alltså skriva allt du är bra på och om du haft praktik eller jobb tidigare.

Vill du ha hjälp? Maila jenny@passalen.se eller vänta till Jobbskolan, där hjälps vi åt.

När allt är klart är det bara att söka jobb! Om ditt CV matchar uppdraget, kommer du bli kallad till ett informationsmöte på arbetsplatsen, tillsammans med andra som sökt. Där träffar du också en av våra stöttare som kommer vara med under arbetstiden så länge du behöver.

4

Jobbskola

När du skapat ett konto hittar du Jobbskolan i appen. Ansök och gå på den innan du kan söka jobb. Där träffar du andra som också vill jobba extra. Där får du lära dig hur du blir den bästa Good Jobbaren du kan bli.

På jobbskolan går vi bland annat igenom:

  • Ditt CV. Är du nöjd eller vill du ha hjälp?
  • Hur man söker jobb i appen.
  • Avtalet mellan dig och Passalen som gör att du kan få lön.
  • Hur du fyller i din timrapport efter du arbetat och vart du ska skicka den.
  • Vad du bör tänka på när du ska börja jobba.

5

Informationsträffar

För att ni som söker jobbet och uppdragsgivaren ska få träffa varandra blir ni inbjudna till en informationsträff på arbetsplatsen. Är det många som söker är det kanske inte alla som kan vara med, precis som att alla inte kan få själva jobbet.

6

Börja jobba!

Sök jobb via Passalen-appen och börja tjäna extra pengar!

 

Vanliga frågor

Vad är en Stöttare?     

En stöttare är en personal från Passalen som är med dig på informationsträffar och arbetsplatsen. Kanske behöver stöttaren endast vara med under de första arbetstillfällena eller under flera. Det bestämmer ni tillsammans. 

Hur gör jag med aktivitetsersättningen?

Försäkringskassans säger:
Vid HEL AKTIVITETSERSÄTTNING kan du arbeta upp till 5 timmar i veckan utan att det påverkar din aktivitetsersättning. Men inte mer. Du kan alltså inte arbeta 10 timmar ena veckan och sen vara ledig nästa.
Vid 75% AKTIVITETSERSÄTTNING kan du jobba 10 timmar i veckan. 
Vid 50% AKTIVITETSERSÄTTNING kan du jobba 20 timmar i veckan.

?

Är jag försäkrad under arbetstiden?

Ja, du har en försäkring genom Passalen under tiden du arbetar.  

 

?

Varför behöver jag ett bankkonto och hur skaffar jag det?

När du lämnat in din timrapport i slutet av månaden kommer lönen sättas in på ditt bankkonto. Därför behöver du ett bankkonto.  

Du skaffar ett bankkonto genom att gå till en bank och säga att du vill ha ett konto där din lön kan sättas in. Då får du ett kontonummer som du behöver spara på ett säkert ställe och skriva upp på ditt avtal. 

Tänk på att du som har sjuk- eller aktivitetsersättning inte får tjäna mer än 10.000 kr per år. Tjänar du 100 kronor i timman kan du alltså jobba 100 timmar under ett helt år.

Är du redo att ladda ner appen? Hurra!

Kul! Du hittar den på App Store eller Google Play.

App store button Google play button

;