Bli uppdragsgivare

Tack för att du är här!

Du kan ge en människa ett aktivt liv och ett meningsfullt sammanhang. Känslan av att få vara med, där andra är och göra det andra gör, är ovärderlig. Genom att anställa någon under några timmar i veckan med marknadsmässig lön bidrar du till förhöjd livskvalité. Och visst vore det bra att det till exempel är rent, snyggt och påfyllt i kopieringsrummet när du kommer till jobbet på måndag morgon?

Se vad andra uppdragsgivare tycker.

Det här får du

Good Job erbjuder dig som uppdragsgivare en rad fördelar:

Extrajobbare några timmar i veckan.

Full stöttning av våra engagerade stöttare ingår i tjänsten. Vi följer med och vi stannar så länge vi behövs.

Rätt person på rätt plats. Alla är vi olika och företag och organisationer kan tjäna stort på att anställa någon som tycker om de annars ”tråkiga” arbetsuppgifterna. Vår koordinator hjälper er gärna att komma på de bästa uppdragen för våra Good Jobbare.

Gladare medarbetare! De flesta upplever en behagligare arbetsmiljö och gladare stämning bland nuvarande personal av att ha en Good Jobbare på plats.

Pengarna tillbaka. Skulle det mot förmodan inte fungera betalar ni ingenting. Passalen står för hela risken.

Du bidrar till att en mycket utsatt grupp i samhället kan leva ett liv mer likt alla andras och ger en person ett sätt att ta sig in på arbetsmarknaden.

 

”En härlig människa”

Det var roligt att ha med ’personen’ av den enkla anledningen att han är en väldigt trevlig och härlig människa. En glädjespridare.

Jennie Turner
Verksamhetsledare på Vetenskapsfestivalen.

"Fyller en stor funktion"

Den som sitter i kassan är låst och hinner inte ta kundvagnarna eller kundkorgarna. Det kan låta trivialt men det fyller en stor funktion att det är ordning och reda. 

Magnus Körle
Butikschef ICA Nära Nya Varvet

 

”Självgående anställd”

I Jubileumsparken är det viktigt att ha samma antal ute vid poolen hela tiden. Om en går in måste en ut. Min anställde hade svårt att få ihop detta och blev stressad över att han inte kunde. Men då hittade de andra parkvärdarna ett hjälpmedel, en app, som gjorde att han självständigt kunde sköta sin uppgift. Precis som alla andra. Stoltheten lös i hans ögon och jag hade en självgående anställd. Fantastiskt!

Caroline Sylvan
projektledare Jubileumsparken

”Det mest lönsamma vi gjort!”

Fler anställda med funktionsnedsättningar är det mest lönsamma vi gjort!

Pär Larshans
fd hållbarhetschef MAX hamburgerrestaurang.

Jag vill att folk ska förstå mig, så att jag kan ha ett så normalt jobb som möjligt. vill att alla ska vara jämlika. Jag blir nerputtad, folk tror att jag är någonting annat. Det finns en mall som gör att man blir nertryckt.

#jagvillvamed

Tre Good Jobbare hjälper till att berätta varvtiderna under stafettvarvet.

 

Ica-Erica såg till att det var ordning och reda i butiken och ballonger till alla som ville ha. 

Karolina jobbade som parkvärd i Jubileumsparken.

På Side by Side behövde stolarna flyttas i musiksalarna. Det går extra snabbt med permobil! 


Vad ska de göra hos oss då?

Det kan vara svårt att komma på vilken uppgift som ska göras under bara några timmar. Något som är avgränsat och lagom enkelt. Fundera gärna på vad alla på jobbet gör. Finns det någon som kan avlastas under några timmar? Måste receptionisten vara den som håller ordning i köket eller följa med kunderna/gästerna till rätt mötesrum? Måste kassapersonalen vara de som tar emot varor? Finns det ett mervärde i att möta varje kund i dörren med ett välkomnande leende under eftermiddagsruschen? Finns det en möjlighet att möta en helt ny kundgrupp i och med anställda med funktionsvariation?

Så funkar det

1

När ni bestämt er för vad ni behöver hjälp med mailar ni jenny@passalen.se som skapar ett konto åt er här på hemsidan. Passalens koordinatorn tar då kontakt med er för att gå igenom upplägget, allt ifrån annons och informationsträff till själva arbetet och utvärderingen efteråt.

2Skriv en annons. Koordinatorn förbehåller sig rätten att korta ner eller ändra i texten så den blir mer tillgänglig för målgruppen. När din annons är godkänd syns den i Passalen-appen och alla över 18 år kan söka.

3Koordinator läser efter ansökningstidens slut igenom alla cv:n och tar fram 4-5 stycken som skulle passa ert uppdrag. De kallas till en informationsträff på arbetsplatsen. Därefter väljer ni ut rätt arbetstagare för er och ni tar kontakt med hjälp av koordinatorn.

4

När uppdraget är slutfört utvärderas det tillsammans med Passalens koordinator och arbetstagaren. Är det ett långsiktigt uppdrag har vi löpande avstämningar och utvärderingar.


Vanliga frågor

Vad betalar jag?

Meningen med Good Job är bland annat att våra arbetstagare ska få en skälig lön. Det stärker en människas självkänsla att bli behandlad som alla andra och ses som lika värdefull.

Vi har två paket att välja mellan:

Ett år av Good Job!

Ni får då en Good jobbare 3 timmar i veckan i totalt 100 timmar. Skulle ni önska två Good Jobbare i veckan á 3 timmar var i vissa perioder går det också bra. Men blir då i färre veckor.

Kostnad: 50 000 sek/år

Prova på en Good Jobbare!

Har du inte testat innan och vill prova på? Vår Good Jobbare kommer då ut i 3 timmar i veckan i 8 veckor, totalt 24 timmar och arbetar hos er.

Kostnad: 15 000 sek/två månader 

Hur betalar jag?

Du betalar din abonnemangsavgift enligt ovan. Good Jobbaren och Stöttaren tidrapporterar till Passalen och får sin lön härifrån. Ni betalar bara en gång per år och får tillgång till denna arbetskraft.

Kan jag anställa själv, utan Passalen som mellanhand?

Om du och din Good Jobbare bestämmer er för att ni vill jobba vidare tillsammans, kanske på heltid, kommer ni överens om det tillsammans med Försäkringskassan. Vi uppmuntrar till mer arbete men Good Job är och förblir ett extrajobb. Aldrig heltid. 

Hur registrerar vi oss?

För att kunna lägga upp annonser behöver du ha ett konto. Ett användar-ID skapas av Passalens koordinator och  du får sedan inloggningsuppgifter. Väl inne på sidan följer anvisningarna och hör av dig till jenny@passalen.se om du stöter på några problem. 

Vem pratar jag med om något inte fungerar som det ska?

Passalens koordinator hjälper dig hela vägen. Du når henne på jenny@passalen.se eller 0707-384142.
Under arbetspassen kan det vara lämpligt att prata med Stöttaren eller direkt med Good Jobbaren om något bör ändras.

Vad täcker Good Jobbarens försäkring?

Det här kan försäkringen ger ersättning för:

  • Nedssatt funktionsförmåga,
  • Ärr
  • Läke-, tandskade- och resekostnader
  • merkostnader
  • hjälpmedelskostnader
  • dödsfall
  • krisförsäkring ersättning vid sjukvård gäller upp till 18 år

Vilka diagnoser finns det?

Ja, det finns ju många… Det viktigaste att tänka på är att du möter en människa, inte en diagnos. Var tydlig, kortfattad, vänlig och ha tålamod. Låtsas inte förstå utan fråga tills du förstår och var inte rädd för att ställa krav – vi lär oss bara av att göra, inte se på.

Kommer det funka då?

Vi som står bakom projektet har gedigen erfarenhet av att integrera vår målgrupp i både fritidsaktiviteter och jobb. All denna erfarenhet finns till ert förfogande i form av våra stöttare och koordinatorer.

Lycka till och tack för att du hjälper oss nå ett mer inkluderande och jämlikt samhälle!

;